Urmărește CSM Focșani 2007

Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007 – cinci ani de activitate!


Clubul Sportiv Municipal Focşani, înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului din 19 decembrie 2006, a împlinit cinci ani de activitate efectivă! În actul constitutiv, noii entităţi sportive îi era stabilit ca obiect principal de activitate
selecţia şi pregătirea sportivilor, participarea acestora la competiţii sportive interne şi internaţionale şi atingerea performanţelor sportive. Fiind persoană juridică de drept public, Clubului Sportiv Municipal 2007 îi era oferit suportul finanţării din bugetul Municipiului Focşani şi îi erau puse la dispoziţie baze pe care sportivii săi să se poată pregăti şi să participe la competiţii – stadionul Milcovul şi terenurile de tenis din Parcul Nicolae Bălcescu. Cubul nu a primit, însă şi o sală pentru handbal, volei, futsal, arte marţiale, judo, tenis şi atletism în sezonul rece! CSM 2007 a preluat şi echipele de de fotbal, futsal, handbal, volei, judo, şah, tenis de câmp, baschet şi atletism existente în municipiu, ceea ce i-a permis – şi l-a obligat, încă din primii doi ani, să-şi propună ca obiective obţinerea unor performanţe naţionale şi internaţionale. În cei cinci ani de viaţă a CSM 2007, conducerea, antrenorii, sportivii, toţi cei care sunt parte a clubului au lucrat pentru îndeplinirea menirii sale, aşa cum a definit-o actul de înfiinţare. Antrenorii sau instructorii de la toate secţiile au participat la acţiuni de selecţie în şcoli ori la competiţiile organizate pentru copii şi juniori, cu contribuţia CSM 2007. Atragerea copiilor şi juniorilor cu calităţi pentru sportul de performanţă a avut urmări benefice pentru club, mulţi dintre aceştia devenind, în timp, sportivi cu rezultate bune sau foarte bune în întrecerile judeţene, naţionale ori internaţionale, în special în sporturile individuale. Bilanţul celor cinci ani de existenţă a CSM Focşani 2007, pe care îl prezentăm în continuare, vorbeşte despre cât şi cum au lucrat specialiştii clubului, în câtă valoare sportivă – ca şi umană – şi în ce rezultate la competiţii se regăsesc fondurile primite ca subvenţie de la Consiliul Local al municipiului şi sprijinul oferit de Primăria Focşani. Ca o apreciere generală: au fost ani cu eforturi organizatorice, financiare, cu multă muncă a antrenorilor, sportivilor, ale căror prestaţii şi rezultate au făcut ca de foarte multe ori numele clubului, dar mai cu seamă al municipiului să fie cunoscute şi respectate pe arenele de concurs, ca şi în afara lor, acolo unde ei au fost prezenţi. Pentru un sportiv, cinci ani înseamnă aproximativ jumătate din timpul parcurs de la iniţiere până la maturizare. Pentru Clubul Sportiv Municipal Focşani, cinci ani au însemnat un drum al consolidării şi definirii cu claritate a locului în viaţa sportivă a municipiului, judeţului şi ţării. Este un drum ce poate fi – şi este necesar – să fie continuat pentru ajungerea la niveluri de performanţă superioare celor de până acum, în acord cu obiectul de activitate ce i-a fost stabilit de Consiliul Local al Municipiului prin actul de constituire din 19 decembrie 2006!

Comitetul Director al CSM Focşani 2007

Istoric al organizării clubului

Consiliul Local al Municipiului Focşani a hotărât, în şedinţa din 19 decembrie 2006, înfiinţarea, începând cu 1 ianuarie 2007 a Clubului Sportiv Municipal Focşani, ca „persoană juridică română de drept public, instituţie polisportivă, cu sediul în municipiul Focşani, str. Aleea Stadionului nr. 2, judeţul Vrancea, prin preluarea echipelor de fotbal, futsal, handbal, volei, judo, şah, tenis de câmp, baschet şi atletism existente în municipiul Focşani, inclusiv a contractelor de joc ale sportivilor”…. „Clubul are ca obiect principal de activitate selecţia şi pregătirea sportivilor, participarea acestora la competiţii sportive interne şi internaţionale şi atingerea performanţelor sportive” şi „se organizează ca instituţie polisportivă cu 9 secţii sportive: fotbal, futsal, handbal, volei, judo, şah, tenis de câmp, baschet şi atletism”.

La 28 ianuarie 2007, Primăria municipiului a predat, în folosinţă gratuită, Clubului Sportiv Municipal Focşani, „terenul de tenis situat în Parcul Nicolae Bălcescu, aparţinând domeniului public al municipiului Focşani” şi „stadionul Milcovul„, care „aparţine domeniului public a Judeţului Vrancea„.

Clubul avea următoarea organigramă:


În şedinţa din 26 iunie 2007, Consiliul Local al municpiului hotărăşte schimbarea denumirii Clubului Sportiv Municipal Focşani în Clubul Sportiv Municipal 2007.

La 24 iulie 2008, Consiliul Local a hotărât „preluarea de către Clubul Sportiv Municipal 2007 a dreptului de participare la Campionatul Naţional de Fotbal – Liga a III-a, de la Clubul Sportiv Municipal, cu titlu gratuit. Preluarea a fost făcută prin cesiune. Printr-un protocol semnat la 30 septembrie 2008, preşedintele CSM Focşani şi directorul CSM Focşani 2007 au convenit participarea CSM 2007 cu echipele de juniori republicani A şi B ca şi cu echipa de seniori Liga a III-a, la competiţiile organizate de AJF şi FRF.

Prin Hotărârea din 29 iulie 2008, sediul Clubului Sportiv Municipal a fost mutat în Strada Timiş nr. 2 A, în Parcul Nicolae Bălcescu.

La 30 septembrie 2008, Consiliul Local al municipiului hotărăşte organizarea CSM 2007 în zece secţii: fotbal, futsal, handbal, volei, judo, şah, tenis de câmp, baschet şi atletism şi arte marţiale„.

O nouă modificare organizatorică a survenit odată cu Hotărârea din 27 martie 2012 prin care numărul secţiilor clubului creşte la 11, prin aprobarea înfiinţării secţiei de rugby.

Ca urmare a aplicării unei directive a Federaţiei Române de Fotbal, care obliga cluburile de fotbal de drept public să devină, de la 1 iulie 2012, cluburi de drept privat, echipa de fotbal de Liga a III-a a revenit la clubul cesionar, CSM Focşani, echipa de futsal de primă Ligă a fost preluată de o entitate privată, iar Consiliul Local al municipiului Focşani a hotărât desfiinţarea secţiilor de fotbal şi futsal. În acest moment, CSM Focşani 2007 are 9 secţii: handbal, volei, judo, şah, tenis de câmp, baschet, atletism şi arte marţiale, rugby.

Câtă selecţie şi pregătire, câtă performanţă?

Hotărârea de înfiinţare stabilea ca principal obiect de activitate „selecţia şi pregătirea sportivilor, participarea acestora la competiţii interne şi internaţionale şi atingerea performanţelor sportive”. Era avută în vedere de iniţiatorul proiectului de înfiinţare şi de consilierii care l-au aprobat, în mod necesar, selecţia şi pregătirea sportivilor din municipiu, ori care vin spre municipiu ca spre un pol de viaţă sportivă. De aceea, în întâlnirile cu conducătorii şi specialiştii clubului, reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local au cerut ca selecţia şi creşterea sportivilor să se concentreze pe copii şi tineri din Focşani care, în perspectivă, să alimenteze formaţiile de seniori ale clubului. În acelaşi timp, erau aşteptate să producă şi investiţiile făcute în formaţiile de seniori preluate de club.

Cât din obiectul de activitate a fost respectat în cei cinci ani care au trecut de la intrarea CSM 2007 pe piaţa sportului din România?

Să vedem!

2007 – 2008

Atletism: 5 medalii la Campionatele naţionale, astfel:

– o medalie de aur la Campionatul Naţional de sală al juniorilor III, 800 metri – Alin Iliev

– o medalie de aur la Campionatul Naţional în aer liber al juniorilor III, 800 metri – Alin Iliev

– o medalie de argint la Campionatul Naţional de sală al juniorilor III, 1500 metri – Alin Iliev

– o medalie de bronz la Campionatul Naţional în aer liber al juniorilor III, 1500 metri obstacole – Ionica Bâznă

– o medalie de broz la Campionatul Naţional în aer liber al copiilor – Ana Roberta Anghel

Baschet: echipa de seniori şi-a început activitatea în luna octombrie 2008, odată cu participarea la Campionatul Naţional al Diviziei B, având ca obiectiv formarea unei echipe tinere, bazată pe jucători din judeţ, care să încerce promovarea în Liga I în următorii ani.

Handbal: echipa de seniori a terminat pe poziţia a II-a a seriei I a Diviziei A

Judo: clubul a câştigat 23 de medalii, astfel:

– la Campionatul naţional individual U 17, din februarie 2008: o medalie de aur – Alxandru Munteanu, două medalii de argint – Dănuţ Moise şi Bogdan Badiu, o medalie de bronz – Sorina Ţurcanu

– la Campionatul Naţional pentru tineret, din martie: o medalie de argint – Goergiana Dorofte, 2 medalii de bronz – Nicoleta Burloiu şi Mirela Ploscaru, 2 locuri V – Roxana Tinică şi Mariana Dobre.

– la Campionatul Naţional U 20: o medalie de argint – Georgiana Dorofte, o medalie de bronz – Mirela Ploscaru

– la Cupa României, în iulie: 3 medalii de bronz – Nicoleta Burloiu, Mirela Ploscaru şi Mariana Boboc şi 2 locuri V – Roxana Tinică şi Nicuşor Enache

– la Campionatul Naţional de seniori pe echipe, feminin, Divizia A: medalia de bronz

– la Campionatul Naţional de seniori pe echipe mixte – medalia de argint

– la Campionatul Naţional U 20 pe echipe feminin – locul III

– la Campionatul Naţional U 17 pe echipe masculin – locul III

– la Campionatul Naţional U 23 echipe – locul III

– la Campionatul Balcanic: 3 medalii de bronz – Georgiana Dorofte, Bogdan Badiu şi Dănuţ Moise

– la Turneul internaţional din Germania: medalia de bronz – Georgiana Dorofte

– la Turneul Internaţional din Croaţia: medalia de bronz – Cristina Burcă

– la Campionatele Mondiale Militare (Marea Britanie): medalia de aur – Nicuşor Enache

– la Campionatul Mondial al Juniorilor (Thailanda): locul IX – Georgiana Dorofte

Futsal: echipa a revenit în Liga I

Fotbal: a fost preluată echipa de seniori de Ligă a III-a

Tenis: Mădălina Lupu a câştigat patru concursuri de senioare incluse în calendarul Federaţiei Române de Tenis şi a devenit vicecampioană naţională la echipe (în componenţa Dunărea – ICMRS Galaţi); a participat cu rezultate foarte bune la concursuri internaţionale din circuitul Federaţiei Internaţionale de Tenis în România, Grecia, Italia şi Elveţia.

Volei: echipa de senioare a participat la Campionatul Naţional al Diviziei A2 în ediţia 2007 – 2008, iar la începutul ediţiei 2008-2009 a avut o serie de victorii care aveau să o ajute să promoveze în Liga Naţională în anul următor! Alexandra Stoica, din formaţia CSM 2007, a fost selecţionată în Lotul Naţional de Juniuoare al României

În secţiile clubului au fost angrenaţi în activităţi de pregătire peste 150 de sportivi. Pentru îmbunătăţirea continuităţii activităţii de performanţă, CSM 2007 a încheiat un protocol de colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Focşani.

2009

Atletism

– locul II la 1500 metri, la Campionatul naţional de cros juniori II, juniori III şi copii – Claudia Prisecaru şi echipa

– locul VI la 60 metri, la Campionatul Naţional al copiilor 1 – Valentina Tănase

– locul IV la lungime, la Campionatul Naţional al copiilor 1 – Ana Roberta Anghel

Tenis

– locul I la Cupa de iarnă, la Galaţi – Mădălina Lupu

Baschet

– echipa U 20 a jucat în turneul final al Campionatului Naţional

Handbal

– locul II în seria I a Diviziei A – echipa CSM 2007

Fotbal

– locul IV în seria I a Ligii a III-a – echipa CSM 2007

Futsal

– sferturile de finală ale Cupei României – echipa CSM 2007

Volei

– promovarea în Liga Naţională – echipa de senioare a CSM 2007

– locul III la etapa de zonă a Campionatului Naţional de minivolei – echipa de junioare

– locul II la Cupa Mărţişorul, Focşani – echipa de junioare

– locul IV la Cupa Primăverii, Focşani – echipa de junioare

Arte marţiale

– 5 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 6 de bronz la Campionatul Naţional de karate SKDUN

– 5 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 8 medalii de bronz la Cupa SAWAKI, de la Medgidia

– 5 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 6 de bronz la Cupa KANAZAWA, de la Alexandria

Judo

– la Campionatul Naţional NE WAZA: un loc II – Georgiana Dorofte, două locuri III – Liviu Şandru şi Bogdan Badiu

– la Campionatul Naţional de seniori: locul III – Georgiana Dorofte

– la Campionatul Naţional U 17: o medalie de aur – Alexandru Munteanu şi o medalie de argint – Monica Ioanaş

– la Campionatul Naţional U 23: 4 medalii de bronz – Georgiana Dorofte, Liviu Şandru, Nicoleta Burloiu, Mirela Ploscaru

– la Campionatul Naţional U 20: 3 medalii de argint – Mirela Ploscaru, Maricela Grădişteanu, Mariana Boboc

Sportul pentru toţi

– în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi şi Colegiul Tehnic Edmond Nicolau au fost organizate: Cupa Piticului – la minifotbal, Cupa Hermes – la volei, Cupa de Toamnă – la atletism şi badminton, Cupa Viitorul baschetbalist, Cupa Tânărul baschetbalist, Cupa Spalting – baschet, Criteriul de Toamnă – tenis de câmp, Cupa Moş Crăciun – fotbal, Campionatul municipal de tenis.

2010

Atletism

– la Campionatul naţional de sală al juniorilor III: 2 medalii de aur – Ana Roberta Anghel, la 60 metri şi lungime

– la Campionatul naţional în aer liber al juniorilor III: o medalie de aur – Ana Roberta Anghel, la lungime

– la Campionatul naţional al juniorilor III: 3 medalii de bronz Ana Roberta Anghel, la pentatlon, înălţime şi hexatlon

– Ana Roberta Anghel a fost cooptată în lotul naţional de juniori

Arte marţiale

– la Campionatul Mondial şi Cupa Mondială SKDUN, Franţa: 2 medalii de argint şi o medalie de bronz

– la Campionatul European WADOKAI, România: o medalie de aur, o medalie de bronz

-la Campionatul Naţional SKDUN: 15 medalii – 4 de aur, 4 de argint, 7 de bronz

– la cupe naţionale, etape naţionale: 73 de medali – 21 de aur, 20 de argint, 32 de bronz

– sportivi reprezentativi şi palmares: Andreea Arginteanu – 14 medalii, Mădălin Enache – 14 medalii, Bogdan Alpreotesei – 11 medalii, Mihai Ciobanu – 9 medalii, George Dochioiu – 12 medalii, Tiberiu Nedelcu – 9 medalii, Ştefan Murea – 12 medalii, Andrei Sfetcu – 10 medalii

Judo

– la Campionatul Naţional de tineret: o medalie de argint – Georgiana Dorofte, 2 medalii de bronz – Mihaela Boboc şi Bogdan Badiu

– la Cupa României pentru seniori: o medalie de bronz – Dănuţ Ştefănescu

– la Campionatul Naţional de tineret pe echipe, feminin – medalie de bronz

– la Campionatul Naţional de KATA NAGE NAKATA – 2 medalii de aur – Dumitru Zisu şi Răzvan Lazăr

– la Campionatul European de KATA, Italia – locul IX – Dumitru Zisu şi locul X – Răzvan Lazăr

Handbal

– în Campionatul naţional, Divizia A – locul III în seria I – echipa de seniori a CSM 2007

 

Fotbal

– în Campioantul Naţional, Liga a III-a, echipa de seniori a terminat pe locul XI

– ca urmare a strategiei aprobate în Comitetul director, a început un proces de întinerire cu etapă finală în 2012; au fost promovaţi încă din 2010 nouă juniori în lotul primei echipe

Futsal

– în Cupa României, echipa CSM 2007 a jucat finala şi a câştigat medaliile de argint, iar în campionat a terminat pe locul VIII

Volei

– echipa de senioare a evoluat în Liga Naţională de unde a retrogradat pe fondul lipsei de experienţă a multor jucătoare – 5 de 18-19 ani, şi al lipsei de fonduri care să asigure un buget la nivelul primei ligi

Tenis

– la Cupa de Toamnă, Galaţi: locul II – Madălina Lupu

– în Campionatul Naţional de seniori pe echipe: locul III – Mădălina Lupu, cu echipa ICMRS Galaţi

– locul 31 în clasamentul TF Tenis, categoria senioare: Mădălina Lupu

Sportul pentru toţi

– în colaborare cu Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Şcoala Ştefan cel Mare şi Şcoala nr. 3 au fost organizate competiţii de baschet, tenis de câmp, volei.

2011

Atletism

– la Campionatul Balcanic al juniorilor I: medalie de argint – Ana Roberta Anghel, la 4×100 metri, cu echipa României

– la Campioantul Naţional al juniorilor I: 2 medalii de bronz – Ana Roberta Anghel

Arte marţiale

– la Campionatul Mondial SKDUN, Germania: o medalie de aur – Mădălin Enache, 2 medalii de argint şi 2 medalii de bronz – Mădălin Enache şi Andreea Arginteanu, 2 locuri IV – Bogdan Alpreotesei

– Cupa Mondială KOHAI, Germania: locul I kumite seniori – Fănică Apărece, locul III kata seniori – Fănică Apărece, locul I kata cadeţi – George Dochioiu, locul III Kumite – George Panciu

– la Campionatul European: o medalie de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz

– la etape naţionale: 70 de medalii, din care – 28, locul I şi 28, locul II

– la Campionate naţionale: 21 medalii, din care, 4, locul I şi 11, locul II

– în Cupa României: 24 de medalii din care, 4, locul I şi 8, locul II

Judo

– la Campionatul Naţional de Tineret: 3 medalii de bronz – Georgiana Dorofte, Bogdan Badiu şi George Neagu

– în Cupa României, seniori: o medalie de argint – Răzvan Lazăr, o medalie de bronz – Georgică Stanciu, un loc V – Roxana Tinică

– la Campionatul Naţional pe echipe, Divizia A: locul VII

– la Campionatul Naţional de seniori: locul II – Alexandru Munteanu, Locul III – Georgică Stanciu, locul V – Bogdan Badiu şi Andreea Cristinoiu

– la turneul internaţional de la Sibiu: 2 locuri I – Georgică Stanciu, Alexandru Munteanu, două locuri II – Răzvan Lazăr şi Andreea Cristinoiu, un loc III – George Neagu

– la Campioantul Naţional U 23 pe echipe masculin: locul V

– sportivele Maria Paraschiv şi Andreea Rotariu au fost cooptate în lotul naţional

Handbal

– în Campionatul Naţional, Divizia A: locul IV în seria I – echipa de seniori a CSM 2007

Fotbal

– în Campionatul naţional, Liga a III-a, seria I: locul 12, echipa de seniori a CSM 2007

Futsal

– calificarea în semifinala Cupei României – echipa de seniori a CSM 2007

– în Campionatul Naţional, Liga I – locul V

Tenis de câmp

– participare la 3 turnee internaţionale – Mădălina Lupu

Şah

– la Campionatul Naţional de seniori: juniorul Cătălin Lucian Pătraşcu a câştigat 4,5 puncte din 9

– la Campionatul Naţional de copii şi juniori, şah clasic, categoria 16 ani: Elena Adelaida Toma, locul 6 din 19 participante; şah rapid, băieţi 12 ani: Cătălin Lucian Pătraşcu – locul 5 din 62 de participanţi; şah rapid, fete 16 ani – Elena Adelaida Toma, locul 6 din 18 participante; blitz, băieţi 12 ani – Cătălin Lucian Pătraşcu, locul 5 din 59 participanţi

– la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar: Elena Adelaida Toma, menţiune, din 83 participanţi

– la Campionatul naţional pe echipe de copii, cadeţi, juniori şi tineret:

  • şah clasic: băieţi 12 ani: locul 5 din 12; fete 16 ani: campioană naţională CSM 2007 în formula Elena Adelaida Toma, Bianca Gabriela Banciu, Adreea Simona Toma

  • şah rapid: băieţi 12 ani – locul 6 din 14, în formula Cătălin Lucian Pătraşcu, Cosmin Vasiliu, Viviana Mihăilă; fete 16 ani – campioană naţională – Elena Adelaida Toma, Bianca Gabriela Banciu, Adreea Simona Toma

  • blitz: băieţi 12 ani – locul 6 din 14, în formula Cătălin Lucian Pătraşcu, Cosmin Vasiliu, Viviana Mihăilă; fete 16 ani – locul 2 – Elena Adelaida Toma, Bianca Gabriela Banciu, Adreea Simona Toma

– la Campionatul naţional de senioare, Divizia A: echipa formată din Elena Adelaida Toma şi Bianca Gabriela Banciu s-a calificat în barajul de promovare în superligă

– la Campionatul naţional de seniori pe echipe, CSM 2007 a participat cu o echipă de seniori şi una de juniori care au ocupat locurile III, respectiv, IX, din 11 participante

– la Campionatul Naţional pe echipe mixte de juniori: locul II la U 14 cu echipa Cătălin Lucian Pătraşcu, Cosmin Vasiliu, Elena Adelaida Toma şi Bianca Gabriela Banciu

– la Campionatul Naţional de copii şi juniori, semifinala şah clasic, la băieţi 12 ani, Cosmin Vasiliu s-a calificat în finală

Volei

– echipa de senioare s-a calificat în turneul de baraj pentru Liga Naţională, apoi, prin retragerea unei echipepromovate, a primit dreptul de a evolua în Ligă. Din cauza lipsei fondurilor a renunţat la acest drept: echipa a fost masiv întinerită, în formaţia de senioare fiind promovate multe junioare

Sportul pentru toţi

– în colaborare cu Asociaţia Judeţeană Sportul pentru toţi şi Colegiul tehnic Edmond Nicolau, au fost organizate competiţii de baschet, tenis de câmp, şah şi volei.

2012

Arte marţiale

– la Campionatul Naţional copii II: Irina Paraschiv – locul I la kumite şi locul III la kata; copii III: Gabriela Popovici – locul I la kumite, Ştefan Murea – Locul III la kata şi locul III la kumite; minicadeţi – Dragoş Pantazică – locul II, Bogdan Postolache – locul III la kumite, Felicia Saghin – locul III la kumite; cadeţi – George Dochioiu – locul II, Dorian Hîrcan – locul III la kumite, Bogdan Alpreotesei – locul III la kata; seniori: Fănică Apărece – locul II la kata şi locul II la kumite.

– la Campionatul European: cadeţi – Bogdan Alpreotesei – locul I la kumite echipe mixt, locul III la kumite individual şi locul III la kumite echipe masculin, George Panciu – locul I la kumite echipe masculin, George Dochioiu – locul I la kumite echipe masculin; seniori – Fănică Apărece – locul III la kumite individual

– la Cupa Europei: copii II – Irina Paraschiv – locul I kumite individual; minicadeţi – Bogdan Postolache – locul I kumite individual; copii III – Gabriela Popovici – locul III kumite individual

– la Cupa Mondială şi Campionatul Mondial de karate SKDUN din Italia: – Daniel Fusaru: 4 medalii, din care una de aur, la echipe masculin, 2 medalii de argint la individual şi la echipe mixt, una de bronz la sumite, echipe masculin;

– Bogdan Alpreotesei – o medalie de aur la kumite individual cadeţi, o medalie de argint la echipe masculin, medalie de argint la echipe mixt; – Andreea Arginteanu – medalie de aur la kumite echipe mixt, medalie de bronz la echipe feminin şi medalie de bronz la kumite individual – 55 kg.; – locul 4 la individual kata – Dragoş Pantazică
– la Cupa Mondială: Irina Paraschiv – medalie de bronz la kumite +35 kg
– la Campionatul Naţional de karate shotokan – SKDUN, echipa alcătuită din Irina Paraschiv, Alice Ciontu şi Gabriela Popovici s-a clasat pe locul II la kata copii şi pe locul III la kumite copii, categoria +30 kg. ; echipa de copii alcătuită din Ştefan Murea, Andrei Paraschiv şi Ştefan Gotu a câştigat medalia de bronz la kumite, categoria -42 kg; cadeţii Dragoş Pantazică, Alexandru Nemuţ şi Dorian Hîrcan au obţinut medalia de bronz la kumite +52 kg. iar la juniori, echipa formată din Dragoş Pantazică, George Dochioiu şi Bogdan Alpreotesei s-a clasat pe locul 2 la kata iar în formula George Panciu, Dragoş Pantazică şi George Dochioiu CSM Focşani 2007 a câştigat medalia de bronz la +60 kg.
– În clasamentul anului 2012, echipa de karate SKDUN a CSM 2007 s-a situat pe locul 8 din 51 de cluburi; Andrea Arginteanu s-a clasat pe locul 4 la cadete, Bogdan Alpreotesei, pe locul 5 la cadeţi, George Panciu, pe locul 10 la cadeţi iar Fănică Apărece, pe locul 10 la seniori.

Atletism

– la Campionatul Naţional al juniorilor II sală: Ana Roberta Anghel – locul II la pentatlon, locul II la 60 metri garduri, locul III la înălţime

– la Campionatul Naţional al juniorilor II în aer liber: Ana Roberta Anghel – locul II la înălţime

– la Campionatul Naţional de tineret: Ana Roberta Anghel – locul III la înălţime

– la Campionatul Naţional al cadeţilor I: Larisa Ciobanu – locul V la aruncarea greutăţii

Baschet

– în Campionatul Naţional al seniorilor, Divizia B – echipa CSM 2007, locul VI la finalul campionatului 2011 – 2012 şi participă în ediţia 2012 – 2013 a Campionatului Naţional al seniorilor, Liga a II-a.

Fotbal

– în Campionatul Naţional, Liga a III-a – locul 12, echipa de seniori a CSM 2007

– în Campioatul Naţional al juniorilor republicani: juniorii A – locul V în seria I, juniorii B, locul VIII în seria I

Futsal

– în Campionatul Naţional, Liga I: locul V, echipa de seniori a CSM 2007

– în Cupa României – calificarea în sferturile de finală

Handbal

– în Campioantul Naţional Divizia A, seria I, ediţia 2011- 2012 – locul VII, echipa de seniori a CSM 2007, iar în turul ediţiei 2012- 2013, a terminat turul pe locul VIII.

Judo

– la Campionatul European, juniori II: Daniela Zghera, locul IX

– la Campionatul Naţional seniori: echipa CSM 2007, locul V la masculin şi locul V la feminin

– la Campionatul Naţional de tineret: Alexandru Munteanu, locul I

– la Campionatul naţional de seniori; Maria Paraschiv, locul III

– la Campionatul Naţional de Kata pe echipe,  la seniori, echipa alcătuită din Răzvan Lazăr şi Dănuţ Stănescu s-a clasat pe primul loc şi a primit medaliile de aur, iar la senioare, Emilia Dragomir şi Doina Coman au câştigat două medalii de bronz. Medalii de aur şi titluri de campioni naţionali au câştigat şi Mircea Tomescu şi Claudiu Neagu, care au alcătuit echipa de juniori

Şah

  – la Campionatele Naţionale individuale pentru copii şi juniori: Cosmin Vasiliu – locul IV la dezlegări B12 şi locul VII la şah clasic B 12 ani; Cătălin Lucian Pătraşcu – locul VIII la dezlegări B14; Bianca Gabriela Banciu – locul VI la şah rapid F16 ani, locul VI la dezlegări F16; Elena Adelaida Toma – locul V la şah clasic F 18 ani, locul VIII la şah rapid F 18 ani, locul, IX la şah blitz F 18 ani

– la Campionatele Naţionale de Şah pe echipe pentru copii, juniori şi tineret: fete 14 ani – şah clasic, locul III, şah rapid, locul III, blitz, locul III – pe echipe, în componenţa Adriana Viviana Mihăilă, Ana Maria Banciu şi Alexandra Ioana Banciu; la fete 18 ani – şah clasic, lcul III, şah rapid, locul III, blitz, locul IV – pe echipe, în componenţa Elena Adelaida Toma, Bianca Gabriela Banciu, Andreea Simona Toma şi Daniela Bîrzan; băieţi 14 ani – şah clasic, locul III, şah rapid, locul III – pe echipe, în componenţa Cătălin Lucian Pătraşcu, Cosmin Vasiliu, Cosmin Dragoş Ion.

– la Campiontele Naţionale diviziile A şi B (seniori), masculin şi feminin: Divizia B, masculin, seria Est, locul V din 10 participante – echipa Mihai Strâmbu, Iulian Paul Ioniţă, Grigore Mălureanu, Sandu Gurguiatu, Cătălin Lucian Pătraşcu, Cosmin Vasiliu.

– la Campionatele Naţionale, divizia A feminin: locul I şi promovrea în Superliga feminină – echipa Elena Adelaida Toma şi Bianca Gabriela Banciu.

– la La Campionatul Naţional pentru Echipe mixte Juniori, formaţia de 12 ani alcătuită din Dragoş Ion, Aurelian Costea, Teodora Avădani şi Alexandra Banciu a câştigat titlul naţional şi medaliile de aur, iar formaţia de 14 ani, în componenţa Cătălin Lucian Pătraşcu, Cosmin Vasiliu, Viviana Mihăilă şi Ana Banciu s-a clasat a doua şi primit medaliile de argint.

Tenis

– în turneul internaţional de la Bournemouth – Mădălina Lupu, calificare în turul II

Volei

– în Campionatul Naţional, Divizia A2 – locul VI în seria EST, echipa CSM 2007, în ediţia 2011-2012; Echipa CSM 2007 evoluează în aceeaşi serie şi în ediţia de campionat 2012-2013.

Răspunsul la întrebarea din titlu a fost dat de performanţele obţinute la întrecerile naţionale şi internaţionale începând cu 2007. Medaliile şi locurile din partea de sus a ierarhiilor sportive sunt partea vizibilă a unei laborioase activităţi de selecţie şi pregătire făcută în secţiile clubului.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn